СГЪВАЕМ НОЖ OPINEL EXPLORE №12, ОСТРИЕ 10 СМ

СГЪВАЕМ НОЖ OPINEL EXPLORE №12, ОСТРИЕ 10 СМ

СГЪВАЕМ НОЖ OPINEL EXPLORE №12, ОСТРИЕ 10 СМ

  • Производител:OPINEL
  • Модел: 410020084/5
  • Наличност: В наличност
  • Цена: 74.00 лв.

ОпцииТози нож Opinal Explore №12 е предназначен за хората, които обичат да кампингуват, ловуват и всякакви други екстремни преживявания на открито.


Освен с острие от висококачествена неръждаема стомана и дръжка, устойчива на всякакви температурни условия, той е оборудван с уред за премахване на кърлежи, който става както за животни, така и за хора, и позволява лесно и бързо да премахнете крърлежа с въртеливо движение. Също така в дръжката е вградена свирка с мощност 110 децибела, и леснопочистваема кука за дивеч. 


Неръждаемата стомана с твърдост 55-57 HRC, използвана в остриетата OPINEL, е клас, оптимизиран да гарантира както висока устойчивост на корозия, така и висока механична производителност. Предимството на неръждаемата стомана е, че не изисква специална поддръжка при нормални условия на употреба, за разлика от въглеродната стомана. Въпреки това може да достигне своите граници, ако е поставена в продължителен контакт с агресивна среда (киселина, солена вода, почистващ препарат ...).


Изобретен от Марсел Опинел през 1955 г., предпазният пръстен Virobloc е монтиран на всички сгъваеми ножове от N° 06 нататък. Изрязан от неръждаема стомана, Virobloc има две секции, една фиксирана и една плъзгаща се. В допълнение към заключването на острието в отворено състояние (безопасност при използване), вече е възможно да заключите острието в затворено състояние (безопасност при транспортиране).


Технически характеристики:

- Дължина на острието: 10 см

- Материал на острието: Неръждаема стомана 55-57 HRC

- Материал на дръжката: Полиамид, подсилен с фибростъкло, устойчив на екстремни температури (-40°С ÷ +80°С)

- Уред за отстраняване на кърлежи: ефективен и безопасен инструмент за премахване на кърлежи от животни и хора, важен за предотвратяване на лаймска болест:

Позволява хващане на кърлежите без смачкване и премахване с просто въртеливо движение.

Два размера на слота, за да паснат на тиковете с различни размери.

Изработена от пластмаса и лесна за почистване.

- Лесна за почистване режеща кука за дивеч

- Свирка с мощност 110 децибела

- Система за заключване на острието Virobloc

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър
Тест за сигурност