Супресор MK49 L300 - кал. .30, с резба M18x1

Супресор MK49 L300 - кал. .30, с резба M18x1

Супресор MK49 L300 - кал. .30, с резба M18x1

  • Производител:MK Bulgaria
  • Модел: L300 - кал. .30, с резба M18x1
  • Наличност: В наличност
  • Цена: 840.00 лв.

ОпцииТехнически данни:

Дължина: 299 мм. (удължение след дулния срез - 163 мм.)

Диаметър: 49 мм.

Тегло: 570 ÷ 600 грама ( в зависимост от размера на присъединителната резба)

Редукция на шума: до – 40 dBc ( в зависимост от калибъра и тежестта на използваните боеприпаси)


Материали вложени в производството:

Камерите са изработени от високояк алуминий AL 7075 Т6 с анодно покритие, върху което е нанесен черен шaгрен.

На всяка камера е запресована огнеупорна хром-никелова вложка (неръждаема стомана), което удължава ресурса на супресора.

Детайлите с присъединителната към оръжието резба също са изработени от неръждаема стомана. Това гарантира по-голям ресурс и корозоустойчивост.


Описание на частите на супресора: 

Супресорът MK49 L300 се състои от седем камери – една дълга задна, която влиза около цевта на оръжието, пет предни междинни камери и една крайна. Първата камера, която влиза около цевта се разглобява само откъм неръждаемата капачка!

В комплект със супресора, получавате 2 бр. секторни ключа, с които ще можете да разглобявате отделните камери за почистване и профилактика на супресора.

Камерите са взаимнозаменяеми, което дава възможност ако стрелецът търси по-добра компактност за сметка на звуковата редукция, да монтира по-малко на брой предни камери.

Крайната камера задължително се монтира!

Предните камери имат различна термична натовареност. Затова е препоръчително при почистване и профилактика, местата на камерите да се разменят.


Поддръжка и експлоатация:

По време на стрелба, в супресора се образува конденз, който съдържа различни химични съединения, някои от които агресивни към алуминиевите сплави.

Препоръчително е след употреба супресорът да се свали от оръжието.

След употреба да се разглоби и камерите да се почистят с хладка вода и миещ прeпарат.

Важно: Обръщаме внимание, че задната дълга камера тази, която влиза около цевта на оръжието също подлежи на профилактика и почистване. Тъй като тази камера е по-дълбока, за почистването й може да се използва тънка четка с по-дълга дръжка. Тази камера се разглобява само откъм неръждаемата капачка посредством секторен ключ от комплекта. Откъм страната на по-тънката алуминиева тръба (тази, която влиза около цевта), частите са слепени и не се разглобяват! Не се опитвайте да развиете по-тънката тръба със соплото и дебелата тръба на задната камера, както и контрагайката отзад!

След измиване и почистване камерите задължително трябва да се подсушат добре! Преди да се сглоби резбите да се намажат с оръжейна смазка (грес). Отделните камери трябва да бъдат добре притегнати една към друга! Ако не се смажат резбите на отделните камери, следващото му разглобяване след стрелба може да се окаже трудно!

Резбата на цевта на оръжието също трябва да бъде леко смазана.

Неспазването на инструкциите за поддръжка и експлоатация може да доведе до корозия, която да повреди компонентите на супресора!


Супресор МК49 L300 не е проектиран и предназначен за интензивна стрелба! След серия от до максимум пет изстрела (за кал. 308 Win.), задължително да се направи пауза за охлаждане. За калибрите с по-голям заряд, серията изстрели не бива да надвишава три. Прегряването на супресора може да доведе до разрушаването му и да бъде опасно за стрелеца.


Монтаж: 

Супресорът може да се монтира на оръжие само с фабрично изработена резба, което гарантира съосието на отворите на камерите с отвора на цевта.

Ако супресорът се монтира на оръжие с допълнително нарязана резба на цевта и тя не е съосна с отвора й, използването на супресора може да бъде опасно!

Супресорът трябва да се завие с лекота до упор и да се притегне (на ръка).

Важно: Стрелбата с незавит до края супресор е опасна и може да доведе до наранявания. Убедете се, че супресорът е притегнат докрай към цевта на оръжието. Повредите, причинени от неправилно монтиране на супресора, не се покриват от гаранцията.

След монтиране на супресора, оръжието трябва да бъде простреляно. При проведените изпитания в кал. .308 Win. отклонението е около 5 см. надясно и 5 см. надолу на 100 м. При демонтаж и монтаж на супресора прострелката се запазва.

ГАРАНЦИЯ: Супресор МК49 L300 има гаранция 2 (две) години, считано от датата на закупуване.


Този продукт не може да бъде поръчан онлайн съгласно законите на Република България. Заповядайте в магазина ни, намиращ се в град Левски пощенски, код:5900 ул. Малчика №8

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър
Тест за сигурност